Vistas de página en total

jueves, 23 de febrero de 2023

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE : "SANT JOAN D´ALACANT 1931-1939. UN ESTUDIO EN TORNO A LAS FICHAS CLASIFICADORAS DE SOLDADOS"

 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE : "SANT JOAN D´ALACANT 1931-1939. UN ESTUDIO EN TORNO A LAS FICHAS CLASIFICADORAS DE SOLDADOS"


Fecha y hora

#Culturizate y síguenos en @Cultura.SantJoan

El treball realitza una investigació de tot el període de la II República a Sant Joan d'Alacant, amb especial atenció als partits polítics i sindicats, les eleccions i sobretot als esdeveniments que es van viure durant la guerra, moment en què la vila va ser lloc d'acolliment de gran nombre de xiquets i xiquetes desplaçades del front i que van ser atesos en les colònies infantils, així com acollits en les llars de famílies santjoaneres.

L'estudi parteix de les fitxes clasificadoras dels soldats que van lluitar en l'exèrcit i les milícies republicanes. Fitxes que es van realitzar en la delegació del Camp de Presoners d'Alcoi que va funcionar a Sant Joan d'Alacant, i que es conserven en l'Arxiu Municipal. D'aquesta manera s'inclou un llistat de soldats, amb tota la informació que s'ha pogut recuperar, i un llistat de víctimes i represaliats.

El llibre ha sigut editat per l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant i la Regidoria d'Educació i Cultura, que assumeix les competències també de Memòria Democràtica, i ha sigut coordinat per l'Arxiu Municipal, en el marc de la nostra col·laboració amb la Xarxa Memòria de la FVMP.

FUENTE: https://www.santjoandalacant.es/va/cultura/presentacio-del-llibre-sant-joan-dalacant-1931-1939-un-estudio-torno-las-fichas



No hay comentarios:

Publicar un comentario