L’any 2000, per fi, es va restaurar una xicoteta joia de l’Esglèsia de Sant Pere d’Agost: la capella de la Comunió. Es van intervindre la totalitat dels llenços muraris que la conformen, i també dues xicotetes estances a abdós laterals de l’altar de la capella. Va ser a l’estança del costat est on, al retirar una part de l’estucat van aparéixer uns dibuixos que són el testimoni del que va viure l’edifici durant els temps de la Guerra.
El que mostrem a continuació són uns dibuixos que ja formen part del patrimoni contemporani del poble d’Agost. Es tracta de dibuixos molt ben proporcionats i policromats dels avions que passaven assíduament per damunt dels caps de molts alacantins. La ciutat d’Alacant va patir durant la Guerra Civil 71 bombardejos que van causar la mort a 481 persones i l’enderroc de 705 edificis. Amb estes dades no és estrany que haja quedat una emprempta com la que vos mostrem a continuació.

Al dibuix es poden identificar 3 avions i un submarí o cuirassat. Un servidor creu que es tracta d’un avió italià model “Savoia-Marchetti SM.79‏” i un “Heinkel He-59‏” procedent de l’Alemanya Nazi.
- “Savoia-Marchetti SM.79‏”?????

– “Heinkel He-59‏”????